top of page

Film

JUŽNI VETAR

 

Thursday Dec 13 7:30pm

 

Angelika Plano 

Shops at Legacy

7205 Bishop Rd

Plano TX 75024

 

 

 

Students must show a valid Student ID at the door

 

 

 

Seats are limited so please purchase your tickets as soon as possible  through our PayPal account  or  at the Church Hall on Sundays. Thank you! 

 

Mesta su ogranicena pa karte kupite sto pre na PayPal linku ili nedeljom u crkvenoj sali. Hvala! 

 

 

milos!!!.jpg

"Južni vetar je čistokrvni krimić koji se ne stidi svoje žanrovske pripadnosti."

glogovac i bjelogrlic.jpg

Druženje u lobiju na II spratu @ 7:00pm. Molimo vas kupite karte što ranije jer su mjesta ograničena. Studenti rezervišite mjesta putem email-a. Vidimo se u bioskopu! 

"Južni vetar će svakako ostati upamćen po epizodnom liku Janija u tumačenju Srđana Žike Todorovića (koji je u Nišu za uloge u Prokletom psu i Južnom vetru dobio nagradu „Miorad Mandić Manda“) i, možda najviše i najpre od svega, po jednom od poslednjih filmskih pojavljivanja velikog Nebojše Glogovca, ovde u roli psihotičnog zlikovca Goluba. 

Ipak, kada govorimo o glumačkom doprinosu – ovo je pre svega film Miloša Bikovića, što je prepoznao i žiri u Nišu dodelivši mu glavnu nagradu festivala (Gran pri „Naisa“). ... Južni vetar je veoma važan film za njega pošto je prilika da konačno izađe iz kalupa „romantičnog junaka u kostimu“ po kome ga naša publika najviše prepoznaje. Biković ovde postiže ono što je najvažnije: ubedljiv je dok vozi, puca, ljubi i ubija, a sve su to atributi potrebni za jednog akcionog heroja."

http://citymagazine.rs/clanak/prva-filmska-kritika-juznog-vetra

Full team.jpg
bottom of page